Közepesen meleg évjárat, szélsőségektől mentes a csapadék is átlagos volt. A szeptember kifejezetten hűvös időt hozott, ami jót tett a savaknak, de ezért a száraz borok szürete elhúzódott. Dűlők és települések között nem volt jelentős különbség érettségben, a hűvös idő kiegyenlített cukor termelést eredményezett. A száraz furmintok illatosak, jó savérzettel rendelkeznek, közepes testűek, viszonylag visszafogott alkoholtartalommal.
A HUN márka a Bányász, Hasznos, Bohomáj, Úrágya, Urbán, Nyulas dűlőkből készült, tartályos technológiával. A szőlőt szeptember végén szüreteltük, erjedése és érlelése is tartályban történt, az almasav az alkoholos erjedés alatt nagyrészt lebomlott. Egyes dűlők termései külön kerültek présbe, majd tartályban és a házasítás a palackozás előtt történt. A palackozás előkészítésekor hideg kezelést, bentonitos derítés (helyben termelt) és szűrést alkalmaztunk. Ízvilága friss, gyümölcsös.
Alkohol - 13%
Jelleg - Száraz
|